Föreställningar

( För priser och intresseförfrågan kontakta oss!)

CLOWNEN KLARA PÅ… KALAS

SE FILMEN: EN DAG MED CLOWNEN KLARA

En knasig clownföreställning med mycket tokerier där vad som helst kan hända.  Roar alla med barnasinnet kvar. Clownen Klara har ett gott hjärta och har en positiv inställning till livet, något som smittat av sig när hon tackat för sig.

Tina Ruth som finns någonstans bakom den röda näsan är clownutbildad vid Ecole Phillippe Gaulier i London.

Rek. Ålder från 5 år
Föreställningslängd  30-40 min
Spelplats: Flexibel. Föreställningen kan spelas i vårt teatertält

 

RÄKNA MED MIG

Barnteaterföreställningen RÄKNA MED MIG handlar om vänskap och om hur en bra kompis kan vara. Genom sång, rytm och rörelse rör vi oss mellan humor och allvar. Under spelets gång bekantar vi oss med ord och uttryck ur matematikens värld, allt medan handlingen öppnar ögon för vänskap och empati. Vi utforskar begrepp som lång och kort, många och få stort och smått, framför, bakom, bredvid, mellan, över och under, rektangel, triangel, kvadrat och cirkel och siffrorna ett till nio och nummer tio.

Genom teater, sång, musik, rörelse, humor, rytm och ramsor ger vi barnen en medryckande föreställning.

För Åldrarna 3-6 år Föreställningslängd ca 30 min

RÄKNA MED MIG är skapad tillsammans av Tina Ruth och Marcel Lindström efter idè från Tina Ruth. Tina och Marcel är skådespelarna i föreställningen och regicoach har Micaela Gustafsson varit. Denna föreställning hade premiär 31 mars 2014.

Ladda hem affischen : Räkna med mig Affisch PEAGOGISKT MATERIAL HITTAR NI HÄR! RÄKNA MED MIG pedagogiskt material

 

EN RIKTIG SJÖRÖVARHISTORIA

Hur kom det sig att man blev pirat? Hur gick det till ute på haven under piraternas guldålder?
Med hjälp av sång och musik berättas och gestaltas den spännande historien om de två kvinnliga sjörövarna Anne Bonney och Mary Read. Baserad på ett stycke verklig historia har Tina Ruth skapat en berättelse som levandegör piratlivet under åren 1690- 1720. Musiken som spelas är traditionell folkmusik som framförs av musiker på fiol. För alla som är nyfikna på piratlivet.

Föreställningen Är baserad på historia utifrån historieproffessorn Marcus Redikers bok ”Pirater”. Historien vi berättar är från verkliga piratlivet. Personerna som förekommer i föreställningen har levt på riktigt. Förutom det historiska perspektivet i föreställningen Är det extra spännande med historier om kvinnliga pirater. Dessa två kvinnor kom att bli starka kvinnliga förebilder som modiga och starka pirater i en mansdominerad sjövärld. Även om de var omedvetna om det då, sÃå våckte de nya tankar om genus och genom att bli pirater kunde de ta sig samma friheter som männen hade, nämligen att bestämma över sig själva i sitt eget liv.

Rek. ålderr 7-100 år.
Föreställnngslängd: 50 min. Spelplats: 5 m bred 4 m djup. Föreställningen kan spelas i vårt lilla teatertält.

Medverkande: musiker Karin Idung och skådespelare Tina Ruth. Idè, text och regi: Tina Ruth. Gästregissör och slutmelodi: Micaela Gustafsson. Kostymsömnad Sara Hillersberg och Karin Idung

Ladda ner Affisch  SJÖRÖVARE affisch april
FÖR DIG SOM SETT FÖRESTÄLLNINGEN: Ladda ner SJÖ–RÖVARFRÅGOR SJÖRÖVARFRÅGOR Ladda ner PIRATBLADET med piratfakta  PIRATBLADET med piratinfo


 

Fest & show


Vi erbjuder färdiga koncept av festunderhållning för framförallt företagsfester eller större kalas.
I samarbete med vårt breda nätverk av artister, kan vi komponera underhållning med personlig prägel eller teman, allt enligt kundens önskemål.

Postat den av admin | Lämna en kommentar

Kommentarer är stängda.