Kjolar

 

5 juli 2011

Snubblar in genom dörren i min lilla stuga med massor av påsar, lådor, resväskor och pappersmatkassar. Bäst att ladda upp kylen efter en rep-vecka i Stockholm. Vilken lyckad vecka! Jag bubblar ur mig än det ena än det andra för min kusin som står där med öronen på vift efter att ha passat mitt hus en vecka. Vi lagar mat och äter och jag bubblar vidare. Till slut är jag tyst så pass länge att min kusin får en syl i vädret:

-Jo förrsten, öh hon sömmerskan var här med lite grejer.

-Va?!!

-Ja det ligger på sängen.

Jag rusar genom den lilla stugan och sliter upp dörren till sovrummet och möts av en förundrande syn. Hela sängen är täckt av färgstarka tyger och fluff med detaljer som glimmar. Det bildar liksom en stor hög som täcker hela sängen. Jag ger upp ett gädjetjut och sliter genast av mig den kjol jag har på mig och sliter tag i en med min favoritsommarfärg och drar på mig den.

-Woaw! Kolla!

Jag springer runt i stugan som en glad liten unge och svänger på höfterna och snurrar runt.

-Vill du prova?!

-Öh, nä, jag tror inte det.

-Men, dom är jätteroliga att ha på sig, kolla vilket fluff! Du anar inte vad du går miste om.

-Du vet väl inte om jag har provat dom innan du kom hem ;)

-Hi hi, nä det är klart, svarar jag, det ringer i en telefon och min kusin springer och svarar. Han pratar med sin kompis i andra änden av stugan när jag ofrivilligt tar av mig den underbara kjolen, som ett barn som vill ha på sig sin festklänning fast det är pyamasdags. Jag ler brett och ser framför mig de vackra kjolarna i finalnumret, tänk så fina vi blir! Nu måste vi lägga till några nya steg i slutkoreografin, så vi får snurra och vicka lite mer på höfterna, nu när vi har så fina kjolar! Tack Sara, kjolahoppsansa va det blev bra!

Är du nyfiken på hur våra kjolar ser ut ifrån ett annat perspektiv?

Välkommen till Myrö Gård 19-27 aug 2011!

Det här inlägget postades i Om hemsidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *