Här och nuets magi

30 juni 2011

 

I Stockholm på baksidan av en stor villa, repeterar vi i gräset. Det är varmt, antagligen en av sommarens hetaste dagar. På ett vitt bord stor hembubblat bubbelvatten. På en filt ligger manus och i gräset står två röda små stolar. Vi tittar på varandra.

-          Ja, så gör vi! Nu kör vi.

-          Ja, nu kör vi!

Vi vänder ner våra huvuden och prepparerar med skumgummi i ansiktet och tröjor lindade på huvudet. Så kommer vi upp. Det som varit vi, syns inte längre. Det som är vi ligger dolt långt bakom, bortom någonting större, som tar över. Men vi kan fortfarande betrakta alltsammans.  Genom de små ögongluggarna ser vi varandras figurer. För maskerna vi nu bär, lever sitt eget liv, och vi är bara dess budbärare.

Det är märkligt och intressant, det som händer i här och nuets magi. Improvisation är verkligen någonting magiskt, spännande och överraskande. Plötsligt reagerar våra kroppar och slår ut i nya poser och ord slipper ut ur våra munnar som ingen visste skulle komma, varken de ord som kommer ur min egen mun eller någon annans.  Var kommer allt ifrån? Ibland känns det trögt och tråkigt, ibland kan vi inte ”hålla masken” och brister ut i gapflabb. Men hela tiden, står vi där bakom och kikar nyfikna ut och undrar:  vad ska hända härnäst?

Se själv vad som händer,

SURMULAR OCH MUNTERGÖKAR premiär 19 augusti.

Välkommen!

Det här inlägget postades i Om hemsidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *