Buster Keaton

3 juli 2011.

 Tillfälligheten gör att vi inleder vår rep-dag med att sluka klipp med Buster Keaton, på youtube. Fantastisk person! Gjorde alla stunt själv, helt galet och otroligt tajmat! Dessutom är han slap stickens mästare, mycket underhållande för den med bankande clownhjärta att beundra. Vi tittar och inspireras, vi skrattar och vi förundras. Dagens mål är att tillverka en underhållande sekvens som två personer ska göras inom tidsramen av i en låtlängd. Ungefär tre minuter, drygt. Tre minuter och 20 sekunder för att vara exakt.  Det vi vet är klädsel och temat på låten.

 -Okej, då provar vi! 

Vi börjar och bara gör utan att prata. Vi bryter, pratar och försöker igen. Vi får infall och vi provar om våra idéer funkar. Vi byter ordning och får knasiga idéer. Vi provar igen med en annan ordningsföljd.  Vi gör allt lite fortare. Vi kör allt om och om igen och igen. Allt måste få plats inom tidsramen av en låtlängd. Vi måste tajta till ännu mer. Vi gasar på och kör igen igen och igen och till slut hinner vi!

-Yes! Det gick!  Tre minuter och 20 sekunder på scen tog oss ett dagsverke att tillverka och att repa ihop. Nu återstår bara den sista finslipningen i de kostymörsydda kostymerna med den rätta  rekvisitan som ska inköpas, att tillverka musikkompet och spela in i studio, och att repa ihop med sångaren som förhoppningsvis har lärt sig texten tills dess.  Efter det ska vi vara klara med det 3 minuter och 20 sekunder långa numret.  I ensemblen för SURMULAR OCH MUNTERGÖKAR finns alltid något att göra, något som måste fixas. Med en byggsten i taget bygger vi vår revy. 

Välkommen till Myrö Gård den 19-27 augusti.

Tack Buster Keaton för inspiration Att se dina klipp var en viktig lektion

Tack Buster Keaton för ditt mod       Av dina trick kan vi aldrig få nog

Tack så hjärtligt för din innovation Tack för din humorfyllda inspiration!      

Tack Buster Keaton för din galenskap 

Det uppmuntrar oss till upptäckarskap .

Tänk en så kreativ innovatör

med humor och knaserier som berör

för dig gör jag nu ren och sann honnör ;)

 

Det här inlägget postades i Om hemsidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *